Tuesday, June 28, 2016

More food review

JB famous dgn makanan. Meh sini kita nak bg lg review makanan yg sedap gak la kat JB. Nama tpt ni RC western rasanya. Lokasi di kg melayu je. Mlm2 sedap pulak umi bawak anak2 4 org tu g makan kat sini. Rate bintang kita bagi.. 4/5. Jemput datang.....




Look so delicious kan.. jemput makan....

Friday, December 25, 2015

food...



mari lah ke sini jika singgah ke JB.Lokasi kat ADDA Height.
Masuk kedai ni dah nampak nasi lemak yg mmg sejap. ada sotong, ikan siakap, ayam goreng crispy.
Lupa ambik gambar.
Umi oder laksa johor super yummeh.
Tu deco kedai tu.

Kedai ni selain pelanggan melayu.. pelanggan bebangsa cina juga ramai.customer silih berganti. Harga.. rate biasa.

hehe.. saja buat review sendiri.. tokey kedai x bagi pape pun..hehehehee..

Jemput makan..

Tuesday, June 30, 2015

pindah lagi..penat aihh

Sampai JB kami sewa kat satu apartment.Ok apartment kalau kat kl kalau ada guard mmg lain la daripada rumah yg kami duduk ni.dengan kadar sewaan 1k mmg la tak berbaloi.

Sekarang musim denggi
Apartment kami menjadi ladang ternakan aedes kot sebab lebih 50 kes denggi berlaku kat apartment tu.Hampir setiap hari ada kes, dan hari2 kena fogging.

Ok, memula umi kena.Ok,,,, bersabar..bersabar.kontrak 1 tahun.nnt x dapat balik duit deposit. pasang la ubat nyamuk..semua jenis. yg lingkaran, yg spray,yg elektrik, apa yg tak pasang..

Tup tup.. anak dara umi yg sorang ni kena.. TAK BOLEH JADIK.
kalau you all nak stay lagi tak? tak kan. tentu taknak membahayakan diri lagi kan.
Apa lagi, kami pun terpaksa la berpindah ke rumah lain. Rasanya kali ni mgkn...MGKN la, lebih selesa berbanding rumah sekarang. lebih besar dan selesa. semoga kami lebih bahagia dan gembira lepas ni.. huhu..

untuk pengetahuan, walaupun rumah yg korang sewa tu ada wabak, komfem x dpt deposit ok. Pastu korang nak menyewa tpt lain ada bayar lagi deposit tauuuu.. eiiii duit mcm air!!! Selamat menyambut harga minyak naik hari ni..

Monday, June 22, 2015

Denggi lagi..


Doakan anak saya sembuh ye. Kesian pulak budak 2 tahun 10 bulan kena denggi.
Umi terima dugaan ramadhan ini dengan redha.In Shaa Allah.

Thursday, June 18, 2015

usai hari pertama berpuasa

Alhamdulillah, puasa tahun ini mempunyai sedikit kelainan di mana kami berpuasa di JB buat pertama kalinya.
Hari pertama dijalankan dengan penuh kesabaran terutama kepada anak2 yang berumur 7 tahun dan 9 tahun itu. Sedikit mencabar kepada anak yg berumur 7 tahun berbanding yang 9 tahun.
Tidak lah umi memaksa anak2 untuk berpuasa.Umi monitor, rasa mmg dah tak boleh teruskan, In Shaa Allah, umi akan bagi berbuka.
Keriangan anak2 semasa berbuka jelas kelihatan.Kami tak pergi pun bazaar.cukup sekadar masakan sederhana umi untuk kita semua.
Allah sahaja yang tahu betapa gembiranya hati si ibu ini.
Terus berusaha anak2 umi. Teruskan bersolat dan berpuasa. Jadilah anak2 yang beriman berjaya di dunia dan akhirat kelak, In Shaa Allah.

gambar ihsan mr google


Wednesday, June 17, 2015

johor dan zapin


Johor dengan zapin mmg tak boleh dipisahkan.
Kisahnya..
lagi 2  hari umi nak masuk sekolah setelah 3 bulan cuti bersalin.
lagi 2 hari jeee
laptop atas katil sbb umi tak letak dlm beg..
Ada 2 org budak, sorang kecik, sorang darjah 1 main lompat2 katil
sambil nyanyi2
Terpijak laptop umi.
bila umi bukak, SCREEN PECAH! yehooo
panik..panik.. rancangan mengajar hari ahad tak buat lagi.dibuatnya datang pelawat mau kena.
Pergi la DANGAN CITY MALL nak beli laptop baru.
ok dah beli, tunggu dia download bagai tah pape semua
kami naik tingkat 4

tadaaaaa...
ada PERTANDINGAN TARIAN
layan sebentar sementara tunggu laptop siap.
bertenaga sungguh penari  lelaki menari,lemah gemalai sungguh yang perempuan menari..
best..best 
Anak yg darjah 3 punya fokus sebab dia pun dah masuk group zapin sekolah tu, katanya dah terpilih untuk join zapin sekolah. (siap ada pemiihan, 2 kali pulak tu) 1st stage lepas, 2nd stage pun lepas.








tak tunggu sampai keputusan pun.
warna warni betul...
syok

Saturday, June 6, 2015

When ur very best buddy visit you..

She is my ever best friend.
Tempat letak kepala kat bahu kalau rasa nak nangis dan hepi.
Sejak pindah JB, kami x jumpa pun.
Kita belanja mereka ke kedai arab ni.
Kalau dtg jb sila singgah kedai arab ni wadi el arab.
Sgt menarik kedainya.Depan kedai ada unta tipu..(trademark)
Kami makan 3 dulang. (Makan dlm dulang tau).. dan harga mmg berpatutan.
Daging kambing dgn ayam sgt lembut dan nasiknya sedapppp sgt.
Semoga kawan saya dan keluarga gembira makan kat sini..


Saya sgt mencadangkan anda2 dtg sini kalau ke jb

nah..makan dalam dulang..ni makanan saya dan suami dan anak kecik sorang. kenyang..burpppp..
nampak tak kesedapannya.. lagi2 makan dlm dulang..bersila siap ada kusyen empuk..hehe..

Siapa nak dtg JB boleh roger saya..saya bawak kat kedai ni.. 

oh ye..saya x dpt pape pun share pasal kedai ni.cuma nak share sesuatu yang best je kat readers..

Dtg lagi kak masa hantar anak kat uitm nnt, kita makan roti kacang pool haji pulak.. Kita makan kat kedai pelakon wan mainumah tu..sedappppp...

Gambar ehsan blogger @ google.com

Ha, ni  roti kacang pool haji
Datang JB jangan lupa roger...